Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HORGÁSZKÁRTYA IGÉNYLÉS

FELHÍVÁS!

FELHÍVJUK A HORGÁSZTÁRSAK FIGYELMÉT, HOGY

ELKEZDJÜK A HORGÁSZKÁRTYA REGISZTRÁCIÓT!

VÁLTOZIK AZ IRODA NYITVATARTÁSA:

HÉTFŐ ÉS SZERDAI NAPOKON 16.00 - 18.00 ÓRÁIG,

PÉNTEKI NAPOKON 13.00 - 18.00 ÓRÁIG VÁRJUK A HORGÁSZTÁRSAKAT A REGISZTRÁCIÓ CÉLJÁBÓL.

AZ ADÓKÁRTYÁT, LAKCÍMKÁRTYÁT, SZEMÉLYI IGAZOLVÁNYT NE FELEJTSÉK OTTHON!!!

                                                                            VEZETŐSÉG

 

 

Kedves Horgásztársak!
Bizonyára mindenki hallotta, vagy olvasott róla, hogy a MOHOSZ 2019. évtől új plasztik horgászigazolványt vezet be. Nos az idő elérkezett. tegnapi nap folyamán Budapesten a MOHOSZ központban az Egyesületünk részéről három fő vett részt az új regisztrációs nyilvántartó program oktatásán. A program még teszt rendszerben üzemelt, csak oktatási célt szolgált. Az oktatáson elmondták, hogy napokon belül a program üzemkész, elkészül a dokumentáció és hozzáférhetővé válik. A regisztráció az elmondottak alapján szeptember 1-től lehetséges.
Regisztráció szükséges ahhoz, hogy a horgász megkaphassa a 2019 évi fogási naplót és a területi jegyet. Ahhoz, hogy elkerüljük a jövő év eleji sorban állást a fogási naplók és a területi jegyek átvételekor, a MOHOSZ lehetővé tette hogy minden horgász az új plasztik horgászigazolványt megkapja, illetve regisztráljon szeptember 1 és december 10 között. Ennek megléte és feltétele a fogási napló kiadásának.
A plasztik kártya ára 2200 Ft, 5 évig érvényes. (gyerekeknek 15 éves korig nem kell kiváltani a plasztik kártyát, de regisztrálni kell, illetve ha szeretne plasztik horgászigazolványt akkor neki is be kell fizetni a 2200 Ft-ot, külföldinek szintén nem kell kiváltani az igazolványt.)
A regisztrációhoz szükséges: adókártya, lakcím kártya és a befizetett csekk. Az adókártyát be kell szkennelni, ezért ha regisztráció alkalmával nem hozza magával a horgász, a regisztráció meghiúsul. A regisztráció végén a szkennelt adókártya törlésre kerül. Továbbiakban a horgász adatait a kártyán lévő QR kód tartalmazza. A lakcím pontos megadása nagyon fontos (ahol a horgász elérhető), mert amennyiben a MOHOSZ megkapta a befizetett összeget és előtte regisztrált a horgász, legyártják a plasztik igazolványt és postán lakásra küldik. Ez kb. három hét, esetleg négy hét. (Ezért is érdemes időben regisztrálni!) Ha addig sem érkezik meg a kártya, reklamálni lehet a MOHOSZ Ügyfélszolgálatán.
A csekkeket a jövő héten valószínűleg megkapja az Egyesület, és a horgászoknak ne kelljen kétszer bejönni az irodába azok kiosztását megkezdjük az ellenőrökön keresztül. Érdemes az összeget a Postán befizetni és ezt követően kezdeményezni a regisztrációt.
A csekkek sorszámozottak annak kiadását nyilvántartjuk, Ha először regisztrálnak és ezt követően kapják meg a csekket és azt nem fizetik be és nem viszik vissza , mert a regisztráció befejezésének feltétele a befizetett csekk számának és a befizetés napjának beírása a programba, akkor 48 óra múlva törlődik a regisztráció és lehet elölről kezdeni. Tehát érdemes a csekk befizetéssel kezdeni.
A csekkek átvételéről, illetve annak osztásáról értesíteni fogjuk Önöket. 2018-ban kiváltott plasztikkártya tulajdonosok sorsoláson vesznek részt, értékes nyereményeket lehet nyerni.
Ha sikerülne minél előbb a tagság regisztrációját megoldani, akkor elkerülhetnénk a jövő évi dömpinget, illetve a rögzítést végző személyeket sem terhelnénk túl az év végén.
Amennyiben új változásról értesülünk, ismét közzé tesszük.
Kérem mindenki terjessze a tagság körében!